GLOBE INTERNATIONAL

GLOBE EST. AUSTRALIA

For the riders of concrete, oceans, and mountains - modern explorers of the GLOBE.

Als we kijken naar de grootste skatemerken ter wereld mag GLOBE zeker niet ontbreken. GLOBE draait al een flink aantal jaren mee en is vooral bekend door haar enorme collectie kleding, hardgoods zoals skate en longboards en accessoires. Het kenmerkend rood/witte logo met stoere blokletters is van mijlen ver te herkennen. Reden genoeg voor ons om dit merk even uit te lichten. 

GLOBE blogpost cliffdrop

GESCHIEDENIS

Zoals de meeste skate merken is ook GLOBE ontstaan uit een groep gepassioneerde surfers en skaters. Rond 1985 begonnen de drie Australische broers Stephen, Peter en Matt Hill  - ook wel de gebroeders Hill's genoemd - met het ontwerpen en de distributie van enkele kleine merken. De focus lag voornamelijk op skate schoenen. Dit werd langzamerhand gevormd tot een global boardsports brand, waar GLOBE de naam aan te danken heeft. 

De roots van GLOBE komen uit Australie, uit Melbourne om precies te zijn. Niet heel gek, gezien dit natuurlijk een van de favoriete surflanden/plaats ter wereld is. En waar gesurfd wordt wordt geskated! GLOBE richt zich puur op de surf, skate en snowboardsport en wil zich identificeren als merk waar surfers en skaters mee gezien willen worden. Buiten Melbourne wist GLOBE voeten aan de grond te krijgen in Sydney en in Gold Coast, zacht gezegd niet de minste plaatsen om je bedrijf te vertegenwoordigen. Het bleef bij het ontwikkelen en verdelen van kleine merken, waardoor dit netwerk steeds groter werd.

GLOBE SKATEBOARDING LOGO

Onmisbaar, het originele logo van GLOBE.

Terug naar de gebroeders Hill, de grondleggers van GLOBE. Peter en Stephen Hill wisten rond hun 20e levensjaar niet alleen meerdere prijzen te pakken in het wedstrijd skateboarden, ook werden ze gezien als de grote ambassadeurs van Skateboarden in Australië. De heren hadden onder andere door hun indrukwekkende skateskills een gigantisch aanzien, en dit succes heeft de gebroeders Hill verder geholpen tot een bedrijf met een een marktwaarde geschat op de 150 miljoen dollar. Zo bleven de broers meedoen aan contests, events, wedstrijden en alles wat ten goede kwam aan de sport skateboarden.

De jongste telg van de gebroeders Hill, Matt, wist met zijn creatieve en ondernemende geest het succes van de broers in een passende jas te gieten dat niet alleen in Australie, maar ook in de rest van de wereld een begrip begon te worden. Globe (onder de naam Die Hard) was een enorm boegbeeld in de skateboardscene in Australie, en verdeelde merken als Vision Streetwear en Airwalk Shoes. Ze gingen samen werken met namen als Allen Losi, Mark Gonzales, Tony Hawk en Lance Mountain. 

Vision street wear Globe

Vision street wear, een van de succesvolle merken dat de gebroeders Hill onder de naam Die Hard groot wist te krijgen.

 

GLOBE 1994

In 1994 weet Die Hard, wat steeds bekender werd als GLOBE internationals streetwear division, de markt te veroveren met skate schoenen. Schoenen met de bekende gelijmde ''gum'' zool, specifiek gemaakt voor surfers en skaters. Binnen de korste keren was GLOBE de grootste trendsetter in zowel Australie als in Nieuw Zeeland, met eens steeds groter wordende collectie sneakers maar ook streetwear. 

GLOBE had de smaak te pakken en weet langzaam maar zeker uit te breiden naar zelfs Europa. De sneakers, streetwear en accessoires waren de grootste handel, maar niet veel later wist GLOBE ook een gat in de markt te vinden met haar hardgoods zoals skateboards en longboards. Ook in Europa was het skaten upcomming en dit heeft ook zeker te maken met het succesvolle merk van de gebroeders Hills.

GLOBE SNEAKERS
Al sinds 1994 en vandaag de dag nog steeds succesvol, GLOBE sneakers.

GLOBE warehouse

1996, Matt Hill en Gary Valentine bij hun warehouse in Oregon Court, het begin van de distributie Globe sneakers.

 

BOARDSPORT & SPONSORSHIPS 

Globe is een merk dat zich puur richt op de boardsporten surfen, skaten en snowboarden. Als je het ons vraagt een erg logische keuze gezien deze sporten niet alleen de zelfde doelgroep hebben, maar ook eindeloze affiniteiten met elkaar kennen. GLOBE weet door de jaren heen grote namen uit de surf en skatewereld aan zich te binden middels sponsorcontracten. 

Een goed voorbeeld hiervan is Mark Occhilupo. Een surfer uit het eerste uur, geboren in 1966. Mark won op zijn 13e zijn eerste officiele surf contest en hij was slechts 17 toen hij bij de top op de ASP rankings behoorde. Helaas heeft Mark altijd lopen worstelen met persoonlijke problemen waardoor zijn professionele carriere op een laag pitje kwam te staan, rond 1990. In 1999 deed hij wat niemand had verwacht, hij maakte een comeback en won op 33 jarige leeftijd de wereld titel surfen.

 Mark Occhilupo Globe
Mark Occhilupo, professioneel surfer die GLOBE ook in de surf wereld steeds bekender maakte.

Ook een andere zeer grote naam wist (wat achteraf bleek voor korte tijd) zijn krabbel op papier te zetten bij GLOBE, namelijk niemand minder dan Tony Hawk. De skategod himself! Een man van een ongekende invloed in de skate wereld, een man die elk merk groot kon maken zolang hij, Tony, maar de naam van het merk droeg. En natuurlijk de man die tijdens en na zijn carriere zijn eigen naam nog groter wist te maken met de Skate Games die naar hem vernoemd zijn./

Tony Hawk Globe Sponsored

God of skateboarding, Tony Hawk himself skatend tijdens de Hardcore car park ramp.

 

LIFESTYLE

Vrijwel overal waar veel geskated wordt zul je GLOBE tegenkomen. De omvang van het merk is enorm, gezien ze niet alleen de focus op hardware hebben gelegd maar ook vooral op kleding en accessoires. Een ontzettend slimme en goede zet, gezien we hierdoor het markante GLOBE logo nog overal tegen komen. En hoe vet is het, om hetzelfde merk T-shirt of backpack te dragen als het skate of longboard waar je op rijdt?

GLOBE is meer dan een merk dat skateboards en longboards maakt. GLOBE heeft een eigenzinnige livestyle, iets waar veel skaters mee geassocieerd willen worden. GLOBE heeft een cool, en stoer imago. En dat kunnen we moeilijk ontkennen! 

GLOBE streetwear

Complete outfits zijn verkrijgbaar van GLOBE, een enorme streetwear collectie maakt de keuze er soms niet makkelijker op.

 

GLOBE SKATEBOARDS EN LONGBOARDS KOPEN BIJ CLIFFDROP

Zoals je hopelijk gelezen hebt, is GLOBE een merk met een rijke geschiedenis en een collectie met veel, heel veel mooie spulletjes. En zoals jullie weten is dat precies waar wij blij van worden. Toffe, hippe producten met een eerlijke prijs kwaliteit verhouding en een tijdloos design. Neem gerust een kijkje tussen de producten die wij van GLOBE hebben, deze vind je door hier te klikken. Van GLOBE hebben we voornamelijk de longboards, cruisers en skaterboards in de collectie & zo af en toe wat hippe accessoires!

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nederlands nl
Dutch
NL