SKATEBAAN HET HULSBEEK

SNAKE RUN HET HULSBEEK

Verscholen in het hart van Twente

Onder de rook van Oldenzaal ligt recreatieplas Het Hulsbeek. Het Hulsbeek is al jaren een enorme trekpleister voor locals. Dat het Hulsbeek veel meer te bieden heeft dan schone zandstranden, zwemwater en mountainbike routes is zeker geen geheim. Hier bevindt zich namelijk ook de aller oudste longboardbaan van Nederland!

 Longboardbaan Snakerun Het Hulsbeek

De oudste longboardbaan van Nederland

Deze skatebaan op Het Hulsbeek stamt uit de jaren (eind) 70’. Daarmee is het niet alleen de oudste longboardbaan van Nederland, maar ook de best onderhouden. De baan is vanzelfsprekend niet meer als nieuw, dat geeft niet. Misschien maakt het gevoel en idee van deze baan het skaten er op juist alleen maar leuker, wetende dat 40 jaar geleden al mensen waren die dezelfde hobby als jij uitoefenden op het zelfde stuk asfalt dat er nu nog ligt.

Uiteraard is het met de kennis van nu makkelijker om een kwalitatief goede skatebaan te bouwen die minder onderhoud vergt, maar hoe de skateboardbaan op het Hulsbeek zich houdt, en zeker gezien de tijd wanneer de baan gebouwd is, is buitengewoon bijzonder te noemen. Een skatebaan als deze is heel erg uniek in zijn soort. Zo zie je ze maar nauwelijks in Europa.

 

Snake Run

Dat deze skateboardbaan de naam “snake run’’ draagt mag natuurlijk geen wonder heten. De baan is tegen een heuvel aan gebouwd, en bestaat uit 3 delen waaronder de Snake Run, een Downhill strecke en beneden op het vlakke gedeelte een oefenterrein. De Snake Run is een uniek concept, iets wat ver voor liep in de tijd van aanbouw. Tegenwoordig zien we steeds meer pumptracks, waar ook varianten of delen van een snakerun in verwerkt zijn. 

Deze snake run afdaling telt om precies te zijn 7 bochten, al is dat natuurlijk afhankelijk van de lijn die je kiest. Zo kun je zelfs, mocht je de skills in huis hebben, een of twee bochten overslaan door deze rechtdoor te nemen. Gezien de baan grotendeels bergafwaarts loopt kun je met nauwelijks te steppen al een mooie snelheid bereiken. 

Het deel naast de snakerun begint van boven gezien een fractie lager. Dit deel, ook wel het downhill deel genoemd, is een langwerpige “bak’’ met aan de zijkant banks (schuin omhoog lopende wanden). Onderaan deze downhill bestaat zelfs nog de mogelijkheid om naar het vlakke gedeelte te springen. De Snake Run en het Downhill gedeelte tellen samen een goede 1000m². 

Aan de onderkant van de downhill baan staat de baan met het onderste, vlakke ‘oefen’ deel in verbinding. Dit is een ideale plek voor de beginnende skaters, of bmx’ers om hun basis skills te oefenen. De ‘bak’ ernaast kun je ook met iets meer ervaring uit de voeten, deze heeft namelijk een erg goed geshapete transition (ronding) waar nog steeds veel skaters hun tricks oefenen.

 Snakerun Het Hulsbeek

Bereikbaarheid

De skatebaan is voor iedereen beschikbaar. Jong, oud, onervaren of ervaren. Wel is het skaten er zoals op elke openbare plek op eigen risico en is bescherming geen overbodige luxe! Gebruik daarom altijd je gezonde verstand en neem een stap terug als het niet zeker aanvoelt. Vraag ook gerust aan de wat meer ervaren mensen op de baan of ze je tips kunnen geven, voor hen een kleine moeite en voor jou - of je kind, een groot plezier! PS, houd rekening met andere skaters op de baan!

Je kunt de baan bereiken door via P2 of P3 bij Het Hulsbeek te arriveren. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid, zowel voor auto - scooter of de fiets.

Plattegrond Het Hulsbeek

Nederlands nl
Dutch
NL