TECHNICAL SAFETY GEAR - TSG

TECHNICAL SAFETY GEAR

RIDE BETTER, RIDE SAFE, RIDE TSG

 

SKATE BESCHERMING VAN DE HOOGSTE KLASSE

Veelal wordt er voornamelijk aandacht geschonken aan hardwaren zoals longboards en skateboards, welke cruiser past bij mij of wat zijn nou de beste skateboard lagers. Skate bescherming wordt daardoor (onbewust) in een klein hoekje gedrukt, waardoor er maar weinig info te vinden is op het world wide web. Slechts bij de fabrikant kun je het een en ander lospeuteren over de achterliggende gedachte, de maatvoering, maar ook belangrijke zaken zoals normen en productcertificaten. In dit artikel nemen we het protectie merk TSG onder de loep.

 

TSG - Technical Safety Gear

Daar staan die letters dus voor. Technical Safety Gear, wat we verder in het artikel gaan afkorten als TSG, is een merk dat meer dan 30 jaar geleden door een Duitse student uit Munster in het leven is gebracht. Op dat moment was er nog geen specifieke skate bescherming op de markt. De skaters wisten met geïmproviseerde bescherming uit het snowboarden en mountainbiken zichzelf te beschermen. Totdat TSG specifieke skate bescherming begon te ontwikkelen.

''Riders needed technical safety gear, and that's what we gave them''

In 1988 werden de eerste skate beschermers gemaakt, en twee jaar later kwamen voorzichtig skate helmen van TSG de markt. Vandaag de dag telt TSG als een van de completere protectie merken die we kennen, met niet alleen een uitgebreide collectie skate bescherming, ook mountainbike, BMX, rolschaats en wintersport bescherming.

TSG 1988 first safety gear
1988, de aller eerste TSG bescherming, wat toen nog stond voor Titus Safety Gear, de bedenker van het merk. Later, in 2005, werd TSG overgenomen door Ruedi Herger.

 

In 1990 werd de eerste TSG Skate helm gefabriceerd, genaamd de Helmet Regular. Een skate helm met een rond model, een plastic schaal waarbij de bescherming door liep tot over de oren. De helm liep enorm ver voor in z'n tijd, voornamelijk omdat zoiets nog niet op de markt bestond. TSG bleef ontwikkelen in de skate branche en zo groeiden ze ook met een assortiment voor Shin Guards voor de BMX en MTB sport.

TSG shin protectoren

Ook in BMX en Mountainbike bescherming was TSG een van van de eerste producenten. Deze shinguards stammen uit 1994.

 

Een enorme groei

Begin jaren 90 zaten de skate en snowboardsport in een gigantische opkomst. De beide sporten kregen binnen no time steeds meer naam en ''gezicht'', skaten en snowboarden was cool en iedereen moest en zou er bij horen. En daar hoort natuurlijk weer bescherming bij. En wat kun je beter doen om je merk naamsbekendheid te geven dan de beste skateboarders en BMX'er ter wereld te gaan sponsoren? Niets natuurlijk!

Zo kreeg TSG van niemand minder dan van Tony Hawk, Rune Glifberg, Buster Halterman, Ryan Nyquist en Mike Vallely een krabbel op papier en door hun enorme bekendheid en wedstrijden te winnen werd TSG binnen korte tijd razend populair.

Er viel meer te halen. TSG wist al vroeg kwalitatief goede bescherming te produceren met een unieke pasvorm waar iedereen tevreden over was. Zo begon TSG in 2005 met het uitbrengen van een snowboard protectie lijn. Deze collectie bestond voornamelijk uit snowboard specifieke helmen. Rond deze tijd namen Ruedi Hergers en zijn partners TSG over van Titus. Ze verplaatsten het hoofdkwartier en de productie geheel naar Zwitserland met als reden dat ze daar niet alleen centraal zaten, maar ook al een stap verder waren met het testen van hun gear.

Uiteraard werden er ook aan hun TSG Snowboardlijn grote namen -maar dan uit de snowboardwereld- gekoppeld. Eero Ettala, Louri Podladtchikov en Gian Simmen waren in de sneeuw het boegbeeld voor TSG. 

 

2020

Anno 2020 is TSG nog steeds een van de meest gewilde skate bescherming op de markt. Het merk blijft door ontwikkelen in pasvorm, duurzaamheid van materialen en uiteraard zijn er continue verbeteringen op het gebied van impact opvangen. 

 

Zoek je skate bescherming en weet je niet welke skatebescherming je moet kopen? Kijk dan eens naar de bescherming van TSG! Duurzaamheid en veiligheid staat absoluut voorop bij dit merk met duitse roots. 

 

TSG BESCHERMING BIJ CLIFFDROP

Natuurlijk kun je de beste skate bescherming bij Cliffdrop kopen. We hebben een uitgebreid assortiment TSG dat varieert van skate helmen, polsbeschermers, kniebeschermers, elleboogbeschermers en zelfs complete bescherming sets (bestaande uit knie, pols en elleboogbeschermers). Ben je na dit artikel nu enthousiast geraakt en lijkt het je wat om nieuwe bescherming aan te schaffen? Klik dan hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nederlands nl
Dutch
NL