SURFEN OP STRAAT

SURFSKATES

SURFING ON THE STREETS

Surfskates, in deze blog gaan we ze uitgebreid aan het licht brengen. Wat zijn surfskates nou precies, wat kun je er mee maar vooral; wat maakt surfskaten nou zo ontzettend gaaf?

Surfskate Globe Stubby

Surfskate

Een surfskate is een cruiser achtig board met ander type trucks (hierover later meer) waarbij krachtige en extreem wendbare en snelle carve bochten gemaakt kunnen worden. Sommige Surfskates kunnen zelfs haaks de bocht om! Uiteraard mits je over de juiste techniek beschikt.. Surfskates zijn ontwikkeld om het ideale surfgevoel te kunnen evenaren!

De surfskate is oorspronkelijk over komen waaien uit Californië. Toen het surfseizoen over was zochten de lokale surfers een manier om alsnog hun passie te kunnen uitoefenen. Dit werd een cruiser achtig board met een aangepaste voorste truck. Door deze aanpassing in de truck werd het board aan de voorkant een stuk wendbaarder waardoor er mee gereden kon worden met de surftechniek. Zo konden de locals hun techniek, lichaam en balans goed klaarstomen en tevens genieten van het surf gevoel, maar dan op de straten langs de kust.

Surfskating history  

Pompen

Het geheim achter surfskaten is buiten dat je je surf en snowboard techniek enorm goed kunt trainen, is dat je ook snelheid kunt creëren door het maken van de juiste beweging. Uiteraard komt hier de nodige techniek bij kijken (voor ervaren surfers, snowboarders en/of skaters goed te doen) en zo kun je jezelf continue blijven pushen. Het is enorm uitdagend, zelfs voor de meest gevorderde skater!

Door middel van te “pompen”, dat wil zeggen door ritmisch kracht en energie over te brengen naar je surfskate deck, zul je zien dat je langzamerhand snelheid begint te krijgen. Hierbij is het juiste ritme en het technisch indraaien van bovenlichaam en heup cruciaal, om na verloop van tijd die prachtige slides of bijna haakse bocht te kunnen maken op je surfskate!

Surfskate pumping

  

Surfskaten in Nederland

Ja, Nederland leent zich er uitstekend voor om te kunnen surfskaten! Door de goede infrastructuur die ons land rijk is worden wij voorzien van veel, heel veel asfalt! 

Met een surfskate kun je eigenlijk overal in Nederland goed uit de voeten. Dit kan zowel in je lokale skatepark, als een mooie gladde nieuwe asfalt weg drie staten verderop. Wat een absolute aanrader is is om zogeheten “skate banks’’ te zoeken. Dit geleidelijk oplopende wanden/omhoog lopend asfalt waar je perfect je back en frontside bochten tegenaan kunt oefenen!

Maak ook gebruik van schuin op en aflopende stoeprandjes, mooie droogstaande geultjes, of zoek de wat oudere skateparkjes op; deze hebben vaak nog van de met asfalt overgoten banks liggen! Wees creatief en je zult enorm veel plezier beleven.

 Surfskate spots wall ride

TRUCKS

Zeker een belangrijk aspect, want voornamelijk de trucks van de surfskate zijn wat een surfskate zo anders maakt. Er worden geen standaard reverse kingpin of traditional kingpin trucks gebruikt, deze types houden namelijk de as van de truck op een bepaalde manier teveel tegen.

 Surfskate trucks zijn zo ontwikkeld dat de as veel meer speling heeft. Dit heeft als gevolg dat je voorste wielen veel wendbaarder zijn en meer bewegingsvrijheid hebben, waardoor ze korter kunnen draaien. Surfskate trucks zijn in meerdere types (zowel 360 graden modellen als revenge trucks) verkrijgbaar en wij zijn groot fan van de cx trucks van het merk Carver, en de Revenge trucks van Globe

Surfskate Globe Revenge trucks

 

Surfskates bij Cliffdrop!

Wij zijn niet alleen enorme fan van Surfskates, maar uiteraard kun je ook gewoon je surfskates bij ons kopen! De surfskates bij ons in de collectie zijn uit de Globe On-shore series. En deze vind je hier. Wij zijn er aan verkocht, maar na het kijken van onderstaand filmpje weten we zeker dat jij dat ook bent en dat is natuurlijk geheel terecht. Want een surfskate, tjah, het is het beste van twee werelden. Surfen, maar dan op straat.

 

The Onshore Series Cruisers from GLOBE on Vimeo.

 

 

 

 

 

 

 

Nederlands nl
Dutch
NL